zaterdag 27 november 2010

ALgemene Leden vergadering V.V. Noordwijk

Twee december a.s. houdt vv Noordwijk haar jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. Leuk hoor ik u zeggen, maar wat houdt dat allemaal in?

Een vereniging bestaat o.a. uit leden, donateurs, vrijwilligers en een bestuur.Zoals vastgelegd in de statuten en het huishoudelijk reglement, hebben leden inspraak en stemrecht in het reilen en zeilen van de vereniging.
Inspraak heeft men in beleidsmatige en financiële zaken (alhoewel dat vaak aan het bestuur wordt overgelaten) en stemrecht zodra iets ter stemming worden gebracht in een ledenvergadering. Men kan bijvoorbeeld stemmen voor of tegen kandidatuur van bestuursleden, nieuw te ontplooien activiteiten, begrotingsvoorstellen, contributievoorstellen etc.
Ook vastgelegd in statuten en het huishoudelijk reglement is het feit dat het bestuur minimal 1x per jaar aan de leden verantwoording aflegt over haar handelen. Deze verantwoording bestaat meestal uit een opsomming van activiteiten en een financiële verantwoording over de voorgaande periode.
Daarom wordt er dus minimaal 1x per jaar een Algemene Ledengadering georganiseerd.
En naast de bovenvermelde onderwerpen worden er ook altijd jubilarissen gehuldigd, is er vaak een gastspreker aanwezig en kan een ieder die daar behoefte aan heeft het woord voeren. Een ieder die geïnteresseerd is in het reilen en zeilen van de vereniging (hoe staan we er voor, wat gaan we doen, hoe ziet de toekomst er uit) kan ik van harte aanbevelen naar de vergadering te komen!
Namens het bestuur,
Martin Bruchner
Secretaris

Geen opmerkingen:

Een reactie posten