donderdag 11 november 2010

Sfeerverslag De Treffers - V.V. Noordwijk

Het gaat goed met Noordwijk. De club groeit: meer leden, meer supporters, meer sponsoren, meer goed opgeleide trainers voor de jeugd, meer spelers uit de jeugdopleiding in het eerste elftal en niet onbelangrijk steeds betere resultaten voor het eerste elftal. De overwinning op De Treffers betekende immers de 4e overwinning op een topklasser  in dit seizoen en met deze overwinning laat Noordwijk zien dat het bezig is met terug te keren waar het hoort, de top van het amateurvoetbal. 

Het NOS journaal van zeven uur s'ochtends berichtte dat De Treffers de volgende ronde bereikt had. De Telegraaf meldde een overwinning voor Noordwijkerhout en ook teletekst was in de war, maar wij weten beter. Noordwijk heeft een ontzettend knappe prestatie geleverd door in Groesboek te winnen van De Treffers, de nummer 2 van de zondag Topklasse. Een sfeerverslag:





Tien november, woensdagmiddag half drie. Een handje vol supporters vertrekt een half uur nadat de spelersbus vertrokken is richting Groesbeek om hun team te supporten in het duel tegen De Treffers en hoewel De Treffers voor veel supporters een relatief onbekende club is, is het de meeste wel duidelijk dat het een zeer moeilijke wedstrijd gaat worden tegen de Treffers. De Ruijter denkt daar anders over en geeft zijn ploeg op voorhand, ondanks ontbreken van de geblesseerde spelbepalende spelers 50% kans "Wij zijn ook gewoon erg goed", ondertussen verplaatst de supportersbus zich boven verwachting snel richting het oosten van het land en besloten wordt om bij een wegrestaurant een pauze van een uur in te lasten om wat te kunnen eten. Het wegrestaurant is duidelijk niet voorbereid op de komst van de supporters en kan niets leveren, behalve bevroren pizza's. De pauze duurt dan ook een klein uur, voordat besloten wordt om weer door te rijden. Om 18.00 arriveert de supportersbus twee uur voor aanvang van de wedstrijd op het schitterende complex van De Treffers. Opvallend feit is dat de supportersbus eerder arriveert dan de spelersbus. De spelers hebben een goed restaurant in Groesbeek geboekt om zich rustig voor te kunnen bereiden op de wedstrijd. Gedurende de twee uur voor de wedstrijd blijkt dat veel supporters met het eigen vervoer richting Groesbeek zijn gekomen en de Groesbeekse kantine stroomt dan ook vol met steeds meer Noordwijkse gezichten. Zo'n vijf kwartier voor de wedstrijd laat ook de Noordwijkse selectie zijn gezicht even zien.

In de eerste helft heeft De Treffers het betere positiespel en een optisch veldoverwicht. Toch zijn de grootste kansen voor Noordwijk. Van Zanten komt 1 op 1 met de keeper, maar wordt ter ver naar buiten gedreven en ook Koemans krijgt een goede schotkans. Doelman Spaan, die de bekerwedstrijden keept, hoeft nauwelijks in actie te komen. Dat is in het begin van de tweede helft wel anders. Noordwijk staat onder druk en heeft veel geluk dat het niet op achterstand komt. Twee rode kaarten voor De Treffers vanwege slaande bewegingen zorgen ervoor dat Noordwijk terug komt in de wedstrijd. Terwijl de Noordwijk supporters in de eerste helft nog her en der verspreid staan, zoeken zij elkaar in de tweede helft op. De supporters beseffen zich dat een stunt tegen De Treffers er in zit. "Super Nortuk, olé olé" klinkt het veelvuldig. 

De vreugde kent zijn hoogtepunt als diep in de blessuretijd de Noordwijkse aanvallers al enkele grote kansen om zeep hebben geholpen, Van Der Geest het geluk dat zijn kopbal via een been van De Treffers in het doel beland. Het doelpunt wordt gevierd met de supporters, die zich de tweede helft van hun fanatiekste kant laten zien om Noordwijk te steunen. Twee minuten, vol spanning, later als het eindsignaal klinkt kan het feestje opnieuw herhaald worden. Ditmaal duurt het feest een stuk langer. Minuten lang wordt er gesprongen, gezongen en gefeest. Een schril contract met de zure gezichten bij De Treffers 'Verloren van een hoofdklasser, hoor en zie je denken'.








Niet alleen langs de lijn blijkt er intens meegeleefd. Zo'n 50 felicitaties stromen vanuit de hele wereld binnen. De spelers nemen ze dankbaar en vol trots in ontvangst. Terwijl er in spelersbus op terugreis, feestelijke taferelen ontstaan waar zelfs de Braziliaanse selectie jaloers op zou zijn stromen er zelfs twee felicitaties vanuit Argentinië binnen. Het geeft de impact van de overwinning aan. Een unieke overwinning. Hoewel in 78 bereikte wel al eens eerder de 1/8 finale in de KNVB. Toen werd er verloren van Volendam. Één man die daar toen bij was is er ook nu nog bij. Keeperstrainer en verzorger Jaap van Kesteren, de doorgaans zo rustige Van Kesteren feest vrolijk mee in de bus tijdens de lange en onrustige terugrit richting Noordwijk. 

Het is nu afwachten wie Noordwijk loot, met een gunstige loting kan het succes uit 1978 zomaar overtroffen worden, of hebben we liever een grote tegenstander? Vanavond zullen we weten wat realiteit is.




17 opmerkingen:

  1. Leuk verslag, goed om te lezen dat de hele club in de lift zit. Persoonlijk hoop ik weer op een uitwedstrijd de volgende ronde tegen een Jupilerploeg/topklasser. Veel gezelliger!
    Zijn er geen "eigen beelden/foto's gemaakt? Die zouden het verslag mooier maken!

    En nog hulde voor de twitter deze wedstrijd, was goed te volgen, beter dan afgelopen zaterdag!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi verslag Daan. Een klein foutje!
    (Opvallend feit is dat de spelersbus eerder arriveert dan de spelersbus.)
    Geeft niet hoor snap het wel.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. wat was het een feest gister!!!
    het was het dubbel en dwars waard om dat eind te rijden!!
    er zijn trouwens wel beelden gemaakt door supporters.

    tot zaterdag

    ps. daan: mooi verslag

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ja dan is het nog steeds raden wie er eerder was. De supportersbus dus! Heb het aangepast. Dank voor je attente opmerking.

    Onze huisfotograaf was ook aanwezig, maar ook als supporter. Hij zal vast enkele foto's hebben gemaakt. Zodra ik deze heb voeg ik ze toe. Dan zijn er nog enkele supporters die de sfeer gefilmd hebben met hun camera of telefoon. Als zij het op YouTube zetten zou het leuk zijn als ze in een berichtje een linkje achterlaten.

    Dan nog even een vraagje waarom was dit Twitterverslag beter te volgen? Dan kan ik daar voortaan rekening meehouden!

    Daan

    P.s.1 Graag je naam onder berichtje. De tijden van anoniem reageren of een nickname aannemen op internet zijn toch wel een beetje voorbij ;).

    P.s.2 Dank voor de complimenten over het verslag. Leuk om te horen dat het gewaardeerd wordt.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Kleine toevoeging aan het artikel. In de krant de Spits werd Noordwijk aangemerkt als Topklasser. De berichtgeving in de media is dus niet helemaal zuiver :).

    Persoonlijk hoop ik nog een keer een verslaanbare tegenstander te treffen en dan in de kwartfinale een spectaculaire tegenstander. Wat jullie? Hoe laat is de loting? Weten jullie dat?

    Groet,
    Daan

    BeantwoordenVerwijderen
  6. de loting is vanavond rond half 12 na de samenvattingen te zien op veronica

    BeantwoordenVerwijderen
  7. We mogen uit naar Sparta Nijkerk.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Met zoveel mogelijk mensen richting Nijkerk om onze ploeg aan te moedigen! Noordwijk kan echt geschiedenis gaan schrijven en daarbij moeten zoveel mogelijk Noortukkers getuige van zijn!

    Arie Koeman

    BeantwoordenVerwijderen
  9. he he
    eindelijk een slimme zet van de trainer om Kevin vd geest in te zetten die jongen verdient gewoon een basisplaats
    toppie

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ben benieuwd wat de vereniging gaat doen om zo veel mogelijk supporters mee te nemen naar Nijkerk. Wij moeten toch ook een paar 100 man op de been kunnen brengen??

    Wat betreft twitter: prima te volgen. Tijns NW-QB waren er nauwelijks updates....

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Live verslag doen via Twitter is natuurlijk een nieuw fenomeen. Ik was dan ook nog een beetje zoekende.. Ik was altijd een beetje bang teveel tweets te sturen. Nu begrijp ik dat jullie regelmatiger en nauwkeuriger op de hoogte willen gehouden worden, gaan we dat uiteraard doen!!

    Hoewel dat voor de meeste van jullie in de volgende KNVB beker wedstrijd tegen Sparta Nijkerk niet nodig zal zijn. Ik ga er toch wel vanuit dat we massaal richting Sparta Nijkerk gaan om Noordwijk in de race om een plek in de kwartfinale te steunen. Hoe we dat vanuit de club en supportersclub gaan faciliteren zullen jullie nog horen.

    Voor wie nog even wil genieten van het feestje dat na het laatste fluitsignaal ontstond, hebben we hier het YouTube Filmpje "Super Nortuk, ole ole"

    http://www.youtube.com/watch?v=IU_Pc75XgaU&feature=share.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Twitter was prima te volgen vanaf werk vandaag! Dank daarvoor... Maar waar blijven de foto's van de Treffers uit???

    En als er zoiets als club tv bestaat/in de maak is dan moet er toch ook bewegend beeldmateriaal zijn?

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Vandaag contact gehad met de fotograaf. Daar het een avondwedstrijd betrof is heel heel lastig voor onze fotograaf om met zijn huidige materiaal geschikte foto's te maken bij avondwedstrijden. Daarom hebben we, ondanks een dappere poging van de fotograaf, helaas geen geschikte foto's voor het verslag.

    Wat betreft ClubTV dat staat al een tijdje op een laag pitje in verband met de beschikbare vrijwilligers hiervoor en bovendien kunnen we geen beelden maken bij he KNVB beker voetbal in verband met de rechten die liggen bij Eredivisie Live en Veronica. Toch zijn er een paar mooie beelden gemaakt van de sfeer door supporters. Die staan op de site van supportersclub.

    Vertrouwende je voldoende geïnformeerd te hebben.

    Daan

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Dames, heren, jongens en meisjes,

    Ik denk dat ik namens de hele spelersgroep spreek wanneer ik zeg dat wij erg blij zijn met jullie steun en reacties. Nu Sparta Nijkerk uit de koker is gekomen lonkt zelfs de kwartfinale, maar dat zullen ze in Nijkerk ook denken. Neemt niet weg dat dit een unieke kans is voor de club om geschiedenis te schrijven. En daar hebben jullie voor nodig! Kom ons dus massaal toejuichen en steunen in Nijkerk. Dat kan zomaar eens het bekende duwtje in de rug zijn wat ons aan de overwinning helpt. En mochten er financiële problemen zijn met supportersbussen; wij als spelers dragen graag ons steentje bij. DUS KOM ALLEN! KOMAAANNNNN!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. 21 december is de datum waarop het moet gaan gebeuren!!

    ZET HET IN DE AGENDA'S!!!!!

    Hoop dat de club nu er een datum is direct aan de slag gaat met kaartverkoop, busverhuur en weet ik wat!!

    IEDEREEN NAAR NIJKERK!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. en nu maar hopen dat de club ook alles maar ook alles in het werk zet , om meer supportes mee te krijgen dan 1 bus.
    oproep in de krant, reklame ,event.gratis busvervoer,etc.etc.etc.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. 21 December ben ik erbij en daarna vanaf Jan 2011 ga ik Noortuk volgen via internet/twitter vanaf Bonaire in de hoop bij terugkomst kampioenschap te kunnen vieren

    BeantwoordenVerwijderen