donderdag 18 november 2010

Het hoe en waarom van de V.V. Noordwijk blog

In de afgelopen bestuursvergadering wilde ik snel, kort en bondig toelichten waarom ik begin oktober een blog ben gestart voor V.V. Noordwijk. Al snel bleek, ondanks het relatief jonge bestuur dat we hebben bij de club, dat we met verschillende generaties te maken voor wie termen als Twitter, Facebook, Hyves en dus bloggen een onbekend fenomeen zijn. Dat geldt misschien ook wel voor jouw als trouwe blog lezer. De hoogste tijd voor een toelichting over het hoe en waarom van deze blog.

We zijn met V.V. Noordwijk één van de eerste amateur voetbalclubs die blogt(ik ken ze niet, jij wel?) en net voor als de mensen die in het eerste vliegtuig stapte geldt dat er moed voor nodig is. Inmiddels zijn we bekend met de opbrengsten van het feit dat we ons door te lucht kunnen verplaatsen. Voor bloggen bij een amateurvoetbalclub weten we dat echter nog niet precies, maar ik zie grote kansen.

Waarom een weblog voor V.V. Noordwijk?
Het grootste kapitaal van V.V. Noordwijk zijn natuurlijk de mensen die zich betrokken voelen bij de club en zich op de één of andere manier willen inzetten voor de club. Mijn overtuiging is dat we(lees het bestuur) nu niet maximaal gebruik maken van alle betrokkenheid die aanwezig is in en rondom de vereniging. Deze blog kan ons daarbij helpen. De blog maakt het mogelijk om dingen voor elkaar te krijgen die we ander misschien niet voor elkaar gekregen hadden. Immers de blog kan ervoor zorgen dat goede ideeën en suggesties niet onder het gras blijven zitten, maar aan de oppervlakte te voorschijn komen. Door jullie te informeren waarmee we bezig zijn, tegen welke problemen we aanlopen en welke richting we graag opwillen, kan er op deze blog buitengewone nuttige interactie op gang komen die anders niet tot stand was gekomen. Zo ontstaat er het vermogen om nieuwe en wellicht ongebruikelijke oplossingen te vinden voor bestaande uitdagingen. Daar zorgt de blog voor, immers hoe kan je meedenken als niet weet waar het over gaat? Want waar vergaderen de bestuursleden elke drie weken over in hun gemiddeld drie uur durende vergadering?
Door te informeren via de blog, creëren we ruimte voor nieuwe informatie. Maar alles hangt af van de kwantiteit en kwaliteit van de reacties.  Deze blog moet een broedplaats van collectieve betrokkenheid worden die tot nieuwe kansen leidt.  Kansen die club in de echte wereld zal moeten benutten.

Hoe zetten we de weblog V.V. Noordwijk in?
De blog bestaat nu zo’n 6 weken en met 8 artikelen  en bijna 5.000 pageviews is mij wel duidelijk dat het bereik van deze blog enorm is. Tot nu toe werden artikelen redelijk willekeurig plaatsen. Ik ga mijn best doen om daar meer structuur in aan te brengen, waarbij de blog in mijn ogen pas een succes is als het waardevolle interactie op gang heeft gebracht. De volgende onderwerpen zullen een vast onderdeel van de blog worden.

Van het bestuur
Wekelijks zal er een artikel geplaatst worden van een bestuurslid. Elk bestuurslid heeft zijn eigen werkterrein en zal hier een onderwerp uit bespreken.

Het roulatiesysteem
Wekelijks zal er een artikel geplaatst worden van iemand die betrokken is bij V.V. Noordwijk. Degene die dit artikel heeft geschreven kiest de auteur van het volgende artikel en stelt hem of haar een vraag.
  
Actualiteit
Verslagen en belangrijke onderwerpen die hoog op de agenda van de vereniging staan zullen ook op de weblog besproken worden. Waarbij de website het kanaal is voor de officiële berichtgeving om te informeren, geeft de blog ons de ruimte om de zaken op een andere, open en onoffenciële manier te bespreken

Gastcolumn
Dwight Krolis, Tim Rikmenspoel en Sven de Ridder schreven alle leuke columns. Ook daarmee zullen we blijven doorgaan.

Einde van een theoretisch verhaal. De praktijk zal nu de meerwaarde van de blog moeten aantonen. Suggesties voor blog items zijn natuurlijk altijd welkom.

Daan Annegarn
Bestuurslid Marketing, Communicatie en PR.

1 opmerking:

  1. Om het roulatiesysteem op gang te helpen stel ik mijn eerste vraag aan hoofd jeugdopleiding, Dennis van den Ing.


    Dennis,

    Rondom het eerste verschijnen momenteel veel positieve berichten. Logisch gezien de resultaten in de KNVB, amateur beker en competitie, maar waar ik ook nieuwsgierig naar ben is hoe de prestaties van de jeugd zijn? Wat gaat er goed en wat kan er beter?

    BeantwoordenVerwijderen